CsendBenn EGYESÜLET

EGOBONTÓ

„A szellemi fejlődés az akadályok eltávolításának következménye. Ezek az akadályok az észlelés tévedéseiben gyökereznek, amelyek az álláspontok miatt jelennek meg. Az álláspontok hozzák létre az „ellentétek illúzióját”. Az ellentétek pedig a merev véleményalkotásból jönnek létre, aminek az ego önteltsége az oka.”  

Dr. David R. Hawkins

 

Téma: ELFOGADÁS

2022. február 12. (szombat) 09.30-19.30

 

Téma: ELFOGADÁS

2022. február 19. (szombat) 09.30-19.30
MI AZ AZ 

EGOBONTÓ? 

Az EGOBONTÓ egy egész napos közös elmélkedés és gyakorlás Hawkins tanításainak alapulvételével, amely az idézetben szereplő akadályok lebontását hivatott támogatni. Az EGOBONTÓ keretében havonta egy-egy alkalommal különböző témákkal foglalkozunk közelebbről. 

 Az EGOBONTÓK során arra törekszünk, hogy a Hawkins-i tanításokból adódó tágabb kontextusnak köszönhetően jobban megértsük az egónk működését, tudatosabbá váljunk a belső folyamatainkra; hogy a tudatosulásból fakadó felismeréseket egy mélyebb szinten is megtapasztaljuk, hogy azok ne pusztán intellektuális tudást jelentsenek, hanem ténylegesen a mindennapi megélésünk részévé, a részünkké váljanak. 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

AZ EGOBONTÓ NAPOK FELÉPÍTÉSE 

 
 

 Az EGOBONTÓ napok tartalmi összeállításában a korábbi „Hawkins hétvégék” hagyományait viszi tovább. Minden nap egy-egy előre meghatározott téma köré összpontosul, amely lehet akár egy korlátozó érzelem, egy viszonyulás vagy akár egy minőség. A témák olykor egymásra épülnek, de minden nap önmagában teljes, így egyetlen alkalomra is érdemes lehet csatlakozni.

 A napok vázát Hawkins idézetei, videói, a témához kapcsolódó gyakorlások (ima, meditáció stb.) és a megélődést támogató egyéni és csoportos gyakorlatok jelentik. A csoport energiamezeje plusz támogató erővel bír az egyéni gyakorláshoz képest. És persze mindig tudunk tanulni egymástól, mert mindig akad valaki, akitől tanulhatunk és akinek taníthatunk valamit.  
 

Az EGOBONTÓ valamely hétvégi napon 9.30-19.30 között kerül megrendezésre, kis létszámú csoportban (minimum 4, maximum 10 fő). Kérünk Titeket, hogy csak abban az esetben jelentkezzetek, ha az adott napon a program elejétől a végéig jelen tudtok lenni.

EGOBONTÓ EXTRA (20.00-22.00)

Az EGOBONTÓ nap lezárása után, minden alkalommal megnézünk egy, a napi témához kapcsolódó filmet. Ennek megtekintése nem képezi a „hivatalos program” részét, opcionálisan választható az EGOBONTÓN résztvevők számára. Ha  úgy érzed szívesen maradnál velünk, akkor örömmel látunk.

 

  

KIKNEK AJÁNLJUK AZ EGOBONTÓN VALÓ RÉSZVÉTELT?

Az EGOBONTÓN való részvétel nem igényel semmilyen előképzettséget, ismeretet. Mindazonáltal azok számára ajánljuk a részvételt, akik a Hawkins-i tanításokat önmagukkal összhangban lévőnek tekintik.

Szeretettel várunk mindenkit, akiben megvan a kellő nyitottság az őszinte önvizsgálatra, a bátorság a belső folyamatokkal való szembenézésre, és a hajlandóság a Szeretet útjában álló akadályok lebontására.

Az EGOBONTÓN való részvételből mindenki annyit tud kivenni, amennyit beletesz. Így az, hogy az adott nap mennyire lesz hasznos számodra, rajtad is múlik.

 HASZNOS INFORMÁCIÓK

A csoporton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. 

A gyakorlónapokra javasolt kényelmes ruhában jönni. Ha van megszokott meditációs párnád, imazsámolyod stb., akkor azt is érdemes lehet magaddal hozni.
 
A helyszínen van hűtő és melegítési lehetőség, így nyugodtan hozhatsz előre elkészített ételt. A nap folyamán egy hosszabb szünet lesz (45-60 perc), amely ebédelésre is alkalmas.
 
A csoportokat a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A létszám betelte után várólistára tudtok jelentkezni. Mivel igyekszünk rugalmasan igazodni az igényekhez, és szükség esetén újabb csoportot tartani, érdemes lehet jelentkezni egy-egy csoport várólistájára akkor is, ha már beteltek a helyek. Emellett témajavaslatokat is köszönettel elfogadunk, ha van olyan téma, amivel szívesen foglalkoznátok az EGOBONTÓ keretin belül. 
 

A programon való részvétel díjtalan. Támogatást köszönettel elfogadunk, melyet a CsendBenn Egyesület programjainak, céljainak támogatására fordítunk.

 Kérdés vagy észrevétel esetén keressetek minket a csendbenn@csendbenn.hu címen.
 
Várunk Titeket szeretettel! 🙂