CsendBenn EGYESÜLET

ELENGEDÉS TÜZE

Az ELENGEDÉS TÜZE a közös megtapasztalás és elengedés tere. 

Ebben a támogató térben mindenkinek lehetősége nyílik megengedni és elengedni a benne szunnyadó vagy épp lobogó érzelmi energiákat.

 KÖVETKEZŐ ALKALOM: 

szervezés alatt… 

FÓKUSZBAN: DÜH, HARAG, AKARÁS ÉS VÁGY 

 

 

 

 

 

MIRŐL SZÓL AZ ELENGEDÉS TÜZE?

Mindannyian nap mint nap tapasztaljuk, hogy milyen is egy-egy érzelem, érzelmi energia hatása az életünkre. Amikor akaratunk ellenére haragosak, türelmetlenek vagyunk; amikor a lelkünk legmélyéről sóvárgunk valami vagy valaki után; amikor feltör bennünk a szomorúság a korábbi veszteségeink nyomán vagy csak egy film, egy zene kapcsán, és még sorolhatnám. 

Egy a közös mindezekben. Amíg ezen érzelmek hatása alatt állunk, nem vagyunk szabadok. Nem tudunk valóban jelen lenni az életünkben, élethelyzeteinkben. Nem tudjuk meglátni, megélni és megosztani másokkal azt a szeretetet és örömet, amit ezek az érzelmek eltakarnak előlünk.  

Az elengedés persze egyedül és tűz nélkül is működik, önmagában is hatékony módszer a szeretet útjában álló akadályok lebontására. Mindazonáltal azt tapasztaltuk, hogy közösen, egy támogató térben ez is könnyebb lehet. Motiváló, sok esetben felszabadító látni, hogy másoknak is vannak érzései, és talán bátrabban tudunk mélyebbre menni, ha tudjuk, hogy nem csak lélekben, de fizikai szinten sem vagyunk egyedül. A tűz és a víz pedig két olyan elem, ami nagyban tudja támogatni ezt a folyamatot.  

 

 MIBŐL ÁLL AZ ELENGEDÉS TÜZE?
 
 

A tűzgyújtás előtt minden esetben van egy összehangolódó rész, majd az éppen fókuszban lévő érzések elengedését támogató pár gyakorlat.

Ezt követi a tényleges tűzgyújtás és maga az elengedési folyamat.

A tűz eloltása után pedig egy közös beszélgetés, teázás, élménymegosztás zárja a programot. 

KIKNEK AJÁNLJUK A RÉSZVÉTELT?

Mindazoknak, akik úgy érzik, hogy életükben fontos szerepet játszanak a fókuszban lévő energiák. De azok számára sem haszontalan, akik csak egyszer-egyszer találkoznak tudatosan magukban ilyen energiákkal.

 HASZNOS INFORMÁCIÓK

Mivel az idő jelentős részében a szabadban leszünk erdős környezetben, érdemes kényelmes, de kellő mértékben zárt öltözékben jönni.

Az alkalmon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A programon való részvétel díjtalan. Támogatást köszönettel elfogadunk, melyet a CsendBenn Egyesület programjainak, céljainak támogatására fordítunk.

 Kérdés vagy észrevétel esetén keressetek minket a csendbenn@gmail.com címen.
 
Várunk Titeket szeretettel! 🙂