CsendBenn EGYESÜLET

CsendBenn HangTér

A CsendBenn HangTér a közös alkotás és zenélés tere. Ebben a térben közösen megélhetjük, ahogy egy, az Egyesület szellemiségével összhangban lévő dal megszületik és általunk életre kel.

 KÖVETKEZŐ ALKALOM: 

2021. november 20. (szombat) 15.00-19.00

 

 

 

 

MIÉRT JÖTT LÉTRE A CSENDBENN HANGTÉR?

Mert a zene több, mint dallamos beszéd vagy éppen harmonikus zaj. A zene alkalmas arra, hogy kifejezzük mindazt, ami a lelkünk legmélyén van.  

Mert szerettünk volna végre az anyanyelvünkön énekelni. Mert még ha jól is beszélünk egy idegen nyelvet, és értjük a dalok szövegeit, a lelkünk nyelve az, amin keresztül a legtisztábban meg tudunk nyilvánulni.

Mert szerettük volna végre tényleg arról énekelni, amit a magunkénak érzünk, szerettünk volna a háláról, az örömről és a szeretetről énekelni (dicsőítés) a maga tisztaságában anélkül, hogy feleslegesen terhelnénk a dalainkat az évszázadok alatt a témára rárakódott kulturális hagyományok elemeivel.

Mert szerettük volna mindezt másokkal is megosztani, hogy közösen tapasztalhassuk meg az alkotás és önkifejezés örömét.

 
A HANGTÉR ALKALMAK FELÉPÍTÉSE 

 
 

A HangTér találkozók eleje mindig egy rövid zenés összehangolódás, melynek célja, hogy minden résztvevő lélekben is megérkezhessen a találkozóra és ráhangolódhasson az estére.

Ezt követi az alkotói fázis. Itt bárki behozhatja azt a szöveget, dallamot, amivel előre készült vagy ami épp megjelent benne. Aztán közösen megnézzük, hogy mi is lesz belőle. A HangTér koordinátorának fő hangszere a gitár, ami jelentős segítséget nyújt az egyes dallamok, dalok végső formájának kialakulásában.
guitar-756326_1920

A HangTér találkozók második felében a meglévő dalokat énekeljük közösen. Az addigra már ismerőssé váló dalok, dallamok hozzájárulnak ahhoz, hogy az éneklés során a lelkünk mélyéről merítsünk, amin keresztül építő megtapasztalásokban lehet részünk. 

 

  

KIKNEK AJÁNLJUK A HANGTÉREN VALÓ RÉSZVÉTELT?

Mindazoknak, akik magukénak érzik az Egyesület szellemiségét, és szívesen írnának dalszövegeket, vennének részt szövegek megzenésítésében vagy éppen csak szívesen énekelnék közösen másokkal a már kész dalokat.

Zenei előképzettség nem szükséges, a “szép” hang nem feltétel. Sokkal fontosabb, hogy tudj kapcsolódni a benned lévő hálával és örömmel. De ha esetleg ez sem megy mindig, az sem baj. A közös térben ez is könnyebben megy, és jut az örömből mindenkinek. 🙂

 HASZNOS INFORMÁCIÓK

A csoporton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A programon való részvétel díjtalan. Támogatást köszönettel elfogadunk, melyet a CsendBenn Egyesület programjainak, céljainak támogatására fordítunk.

 Kérdés vagy észrevétel esetén keressetek minket a csendbenn@csendbenn.hu címen.
 
 
Várunk Titeket szeretettel! 🙂