CsendBenn EGYESÜLET

CsendBenn JátékTér

„Néha szükségünk van pihenésre, és arra hogy összeszedjük magunkat azért, hogy újból megfiatalodjunk. 

A játéknak és a szórakozásnak az egyik szerepe inkább a belső megerősödés, nem csupán önmagunk kényeztetése.” 

Dr. David R. Hawkins

 KÖVETKEZŐ ALKALMAK: 

2021. október 23. (szombat) 14.30-19.00

 

2021. november 14. (vasárnap) 14.30-19.00
MI AZ A JÁTÉKTÉR?

Egy hely, ahol játszhatunk.

Ahol csak azzal foglalkozunk, ami éppen van.

És ahol közösen támogatjuk egymást a belső megerősödésben. 

Egy csoportos (4-12 fő) játéklehetőség, általában vasárnap délután, melynek során különböző játékokat játszunk. Igyekszünk alkalomról alkalomra valamilyen megközelítést helyezni a középpontba, és arra építjük fel az adott napot. Hogy ez konkrétan mi, azt mindig az aktuális nap leírásánál találjátok meg. Általánosságban előnyben részesítjük a kooperatív, intuitív és asszociatív játékokat, de az adott témától függően más jellegű játékok is megjelenhetnek a repertoárban.

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

JÁTÉK? 

 
 

Mit értünk játék alatt?

Egy olyan önkéntes tevékenységet, amit önmagáért a tevékenységéért, a folyamatért csinálunk előre meghatározott keretek között. A közösen megállapodott szabályok szerint az itt és mostban. A JátékTér keretein belül a játék lehetőséget biztosít arra, hogy a valósághű gondolkodási folyamatok, logikai, ügyességi és más képességek mellett a tudattalan tartalmak (érzelmek, vágyak, félelmek stb.) is felszínre kerülhessenek és megnyilvánulhassanak azzal a céllal, hogy aztán a játékban átélt élmények, tapasztalatok és megszerzett felismerések építő módon beépülhessenek a személyiségünkbe.

Milyen hatása van a játéknak?

Aki már játszott, tudja, hogy egy jó játék képes arra, hogy kiragadjon a hétköznapi problémákból és a megszokott időérzékelésből. Tudományosan bizonyított tény, hogy a „játékidő gyorsabban telik”.  Emellett játék közben szinte észrevétlenül lehet tanulni, képességeket fejleszteni. De ami a legfontosabb, hogy önmagunkról, működési módjainkról, mintáinkról, esetleges elakadásainkról is szerezhetünk ismereteket, amely további fejlődésünk alapja lehet.

Hogyan találkozik a játék és az élethez való spirituális hozzáállás?

Az, ahogyan játszunk, belőlünk fakad. Az, ahogyan a játékhoz állunk, ahogyan részt veszünk benne, sok mindent elárul rólunk. Ha nyitottak vagyunk rá, megmutathatja erősségeink mellett azt is, hogy min érdemes még dolgoznunk; gyakorlási lehetőséget biztosít a meglévő minták tudatos átalakítására; teret ad a támogató, konstruktív visszajelzéseknek; és mindezen keresztül segítségünkre van abban, hogy fejlődjünk.

KIKNEK AJÁNLJUK A JÁTÉKTÉREN VALÓ RÉSZVÉTELT?

16 éves kortól bárkit örömmel látunk, aki úgy érzi, hogy szívesen játszana egy baráti, támogató közegben azzal a szándékkal, hogy az minden résztvevő lelki és szellemi fejlődését szolgálja az Egyesület szellemisége szerint.

Kérünk Titeket, hogy csak abban az esetben jelentkezzetek, ha a teljes programon részt tudtok venni. 

 HASZNOS INFORMÁCIÓK

A csoporton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

A játékhoz kényelmes ruhában érdemes jönni, amiben könnyedén tudsz akár a földön is ülni. 
 
A helyszínen van hűtő és melegítési lehetőség, így nyugodtan hozhatsz magaddal előre elkészített ételt, de a program során csak rövidebb 10 perces szünetek lesznek. 
 

A programon való részvétel díjtalan. Támogatást mindazonáltal köszönettel elfogadunk, melyet a CsendBenn Egyesület programjainak, céljainak támogatására fordítunk.

 Kérdés vagy észrevétel esetén keressetek minket a csendbenn@csendbenn.hu címen.
 
Várunk Titeket szeretettel! 🙂