CsendBenn EGYESÜLET

KONTEMPLATÍV GYAKORLÁS

„A szemlélődés (kontempláció) és a meditáció megingatja azt a hitet, amelynek keretében igazi önmagunkat összekeverjük egy képzeletbeli „én”-nel, mert felismerjük, hogy minden jelenség önmagától következik be, nem pedig egy belső, akarattal rendelkező „én” létének folyományaként.”

dr. David R. Hawkins

 KÖVETKEZŐ ALKALOM: 

2021. november 01. (hétfő) 09.30-14.00

 

 

 
 

MI A CÉLJA A KONTEMPLATÍV GYAKORLÁSNAK?

„Noha a kontempláció és az elmélkedés nem tűnik annyira elmélyültnek, folyamatosan érvényesülő hatásuk elsöpri az akadályokat.”

dr. David R. Hawkins

Csoportos, kontemplatív gyakorlás Hawkins tanításainak alapulvételével, hogy a kontempláció a mindennapi életünk részévé válhasson.

 A gyakorlás támogatja a belső motiváció és szándék megfogalmazását, az elme egypontúságának fejlesztését és erősítését, ezáltal az Élettel való összhangba kerülést.

A gyakorlás maga önálló folyamat, melyet mindenki önmaga végez, mégis az azonos szándék mentén szerveződő csoport ereje oly módon támogathatja meg az egyéni gyakorlást, amely nagyban megkönnyítheti az esetlegesen felmerülő nehézségekkel való szembenézést. Nem is beszélve a többiekkel való összehangolódás egyéb áldásos hatásairól.

 

 

 
 
 
 

 

A KONTEMPLATÍV GYAKORLÁS FELÉPÍTÉSE 

 
 

A KONTEMPLATÍV GYAKORLÁS valamelyik hétvégi napon 9.30-15.00 között kerül megrendezésre, kis létszámú csoportban (minimum 4, maximum 10 fő). Kérünk Titeket, hogy csak abban az esetben jelentkezzetek, ha az adott napon a program elejétől a végéig jelen tudtok lenni.

A gyakorlás Hawkins meditációval és kontemplációval kapcsolatos tanításain alapszik. A nap első felében ezen szöveges tanítások állnak a középpontban, ezeken elmélkedünk, kontemplálunk, szükség esetén meg is vitatjuk őket, hogy minden résztvevőben egyre jobban letisztulhasson ezen fogalmak mibenléte. A nap második felében vagy inkább kétharmadában a gyakorlatokon, a tényleges megtapasztaláson van a hangsúly. 

A gyakorlatok kiválasztásakor igyekszünk tekintettel lenni a csoport aktuális összetételére a korábbi tapasztalatok függvényében, ezért megköszönjük, ha jelentkezésed megjegyzés rovatába írsz pár szót arról, hogy milyen szerepe volt a meditációnak, kontemplációnak eddig az életedben.

  

KIKNEK AJÁNLJUK A KONTEMPLATÍV GYAKORLÁST?

A KONTEMPLATÍV GYAKORLÁSON való részvétel nem igényel semmilyen előképzettséget, ismeretet.

A gyakorlónapok teljesen nyitottak, mindazonáltal elsősorban azok számára ajánlottak, akiknek már van meditációs gyakorlatuk, megvan bennük a szándék, a hajlandóság és az elkötelezettség a kontemplatív életstílus iránt, és akik a Hawkins-i tanításokat önmagukkal összhangban lévőnek tekintik.

 HASZNOS INFORMÁCIÓK

A csoporton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A gyakorlónapokra javasolt kényelmes ruhában jönni. Ha van megszokott meditációs párnád, imazsámolyod stb., akkor azt érdemes lehet magaddal hozni.

A helyszínen van hűtő és melegítési lehetőség, így nyugodtan hozhatsz magaddal ételt.

A programon való részvétel díjtalan. Támogatást köszönettel elfogadunk, melyet a CsendBenn Egyesület programjainak, céljainak támogatására fordítunk.

 Kérdés vagy észrevétel esetén keressetek minket a csendbenn@csendbenn.hu címen.
 
 
Várunk Titeket szeretettel! 🙂